Hírek

Bemutatták Buvári Tamás új regényét
Bemutatták Buvári Tamás új regényét

A minap tartották a Fricskában Buvári Tamás új regényének bemutatóját. A Nekem te vagy című kötet a filmrendező második könyve, és a BabelPress gondozásában jelent meg.

Bővebben
Megjelent Buvári Tamás második regénye
Megjelent Buvári Tamás második regénye

A Magyar Filmszemle-díjas rendező-forgatókönyvíró először 2016-ban debütált regényíróként, most megjelent Nekem te vagy című könyve, az előző, Nekem ti voltatok regény folytatása.

Bővebben
One Million Steps to Kaunas
One Million Steps to Kaunas

Here comes a third story from the Tandem cooperation between Sabina Barbiš, Skaiste Jurene and Tamás Buvári. This time, with Tamás - the man in the mirror - visiting Skaiste in Kaunas.

Bővebben
Prométheuszról Rijekai video clip

A veszprémi TMK Alkalmi Társulás táncdarabja ellátogatott a 2020-ban Európa Kulturális Fővárosa címet viselő Rijekába. Szeretetteljes légkör fogadta.

Bővebben
SZERETFÖLD - veszprémi játékfilm
SZERETFÖLD - veszprémi játékfilm

Július 30-án volt 4 éve, hogy elkezdtük forgatni a SZERETFÖLD című veszprémi játékfilmet, amely Iancu Laura azonos című regényének felhasználásával készült, közösségi összefogással és finanszírozással. A filmet a vimeo csatornán ezennel nyilvánosra állítjuk, aki szeretné, megtekintheti. Köszönjük szépen, hogy olyan sokan támogattátok, dolgoztatok az alkotásért, egyámásért! Reméljük, ezzel további örömet tudunk szerezni a filmszerető közösségnek.

Szeretettel: a film producerei, rendezője


A MEGOSZTÁSOKAT IS KÖSZÖNJÜK!

Bővebben
NOVELLA – Varsó, Auschwitz, Veszprém
NOVELLA – Varsó, Auschwitz, Veszprém

Amikor a varsói utcákon sétálok az éjjeli vonatra várakozva, ami majd Krakkóba visz, különös viselkedést észlelek magamon. Azt képzelem – vállamon és hátamon súlyos csomagjaimmal –, hogy egy menetben lépdelek. A sötét utcákon halad a menet, oldalvást katonák kísérik, és méretéhez képest valószínűtlenül, szinte némán kúszik a pályaudvar felé. Behunyom a szemem, próbálom meghallani a léptek zaját. A csoszogást, a kopogást, a kis kocsik kerekeinek zötykölődését az utca kövén. Majdhogynem sikerül. Aztán az állapotból, amivel már kezdek megbékélni, kiránt a jelenben létező város: a fényeivel, zajaival lüktető polisz, amely éppúgy épült félelemre és talán örömre is, mint minden ember alkotta vidék. Vagy csak az ember, aki sétál, vetíti ki magából, amit érez? Mi mozgatja valójában? Mi járja át ízületeit, szalagjait? Mi lüktet benne, mi löki előre az úton, amit a magáénak hisz? És mi volt ez az előbbi érzés, ez a néma embertömeg alkotta menet az üresség felé?

Bővebben
MAGDOLNA – Őszinte és zsigeri szeretnék lenni!
MAGDOLNA – Őszinte és zsigeri szeretnék lenni!

Kilencéves kora óta szinkronizál, a Rossz versekben ő játssza Annát, a főhős exbarátnőjét. Legközelebb a SzeretFilm Stúdió második nagyjátékfilmjében, a Magdolnában láthatjuk. Nagy Katicával beszélgettünk.

Bővebben
Leforgatták a Magdolna című magyar filmet, jöhet az utómunka, ha…
Leforgatták a Magdolna című magyar filmet, jöhet az utómunka, ha…

A Magdolna című játékfilm a veszprémi SzeretFilm Stúdió és helyi vállalkozók, civil szervezetek koprodukciójában, Veszprém Város és a Balaton-felvidéki településeinek támogatásával készül, együttműködésben az Európa Kulturális Fővárosa 2023 Veszprém pályázattal. Az állami filmfinanszírozástól független játékfilmet Buvári Tamás rendezi, operatőre Tóth Zsolt, főbb szerepeiben Nagy Katica, Turós-Máté Kinga, Danis Lídia, Trokán Anna, Takáts Andrea, Egyed Brigitta, Pap Lívia, Hegyi Zoltán, Horváth Csaba, Fehér László, Fésős András és Máté P. Gábor lesz látható.

Bővebben
Több hír