Rólunk

A SzeretFilm Stúdió küldetése

Műhelyünk Veszprémben és vidékén élő, dolgozó filmes alkotóknak, közösségi filmes projektekben gondolkozóknak biztosít lehetőséget, nyújt segítséget filmterveik megvalósításához. Az alkotások lehetnek dokumentum-, rövidjáték-, animációs- és reklámfilmek, játékfilmek vagy más filmes-videós projektek. Ezekhez dramaturgiai, pályázati, gyártási segítséget biztosítunk, és az elkészült alkotásokat marketing és értékesítési szempontból is gondozni kívánjuk. Filmstúdiónk fontosnak tartja a helyi vállalkozások reklámfilmekkel történő kiszolgálását, a reklám- és népszerűsítő filmek korszerű, piacképes szellemben való elkészítését.

További cél, hogy filmes eseményeket, táborokat, workshopokat szervezzünk – főképpen a fiatalok számára. Ehhez elsődlegesen a szellemi- és szervezeti tőkét, a tárgyi (technikai) feltételeket, és győztes pályázatok esetén az anyagi körülményeket is biztosítjuk. Azt gondoljuk, hogy az idő és a hely (a régió) minden értelemben érett arra, hogy egy nyitott és demokratikus rendszerben működő alkotói műhelyt, mozgókép-stúdiót foglalkoztatni tudjon – segítve ezzel a helyi tehetségek kibontakozását. Mindehhez – túl a központi filmes forrásokon – rendelkezésre állnak helyi és uniós, illetve vidékfejlesztési források is.

Stúdióvezetők
Buvári Tamás

Buvári Tamás producer, forgatókönyvíró, rendező

Filmet rendez, prózát ír, kulturális eseményeket szervez. Rövidjátékfilmeket, televíziófilmeket, és három játékfilmet készített. Filmjeit bemutatták Velencében, Szarajevóban, Los Angelesben, és számos nemzetközi filmfesztiválon. Hazájában díjazták a Magyar Filmszemlén, a Kamera Hungárián, elnyerte a Filmkritikusok díját. Publikált a Műút, a Tempevölgy, a Várucca és a Kalligram irodalmi folyóiratokban. 2016-ban jelent meg első regénye Nekem ti voltatok címmel, melynek folytatása, a Nekem te vagy 2019-ben jelent meg a BábelPress kiadónál. Élete fontos szereplője a három B: Budapesten született, a Bakonyban él, és szereti a Balatont. Négy gyerek édesapja.

Turós-Máté Kinga

Turós-Máté Kinga producer, rendező, táncművész

A SzeretFilm Stúdió alapítója, az egyesület elnöke. A Tüneményes utazás című tervezett játékfilm producere, a Magdolna című játékfilm producere, a moziforgalmazások egyik szervezője, vezetője. A stúdióban készülő mesefilm, A szerenád koproducere, több reklámfilm producere, kivitelezője. A TMK Alkalmi Társulás Metszéspont c. táncszínházi darabjának rendezője (Bemutatók: Veszprém, Dubniczay Palota, Kapolcs, Szentendre MONK kiállítások.) Szervezője Veszprém megyei filmes- és tánc workshopoknak, táboroknak, kulturális követe volt a veszprémi stúdiónak, képviselte Erdélyben, Kárpátalján, Horvátországban. Sikeresen vett részt az Európai Kulturális Alap Tandem Programjában, melyben az egyesület koprodukált horvát, litván, és holland kulturális szereplőkkel. Vezetésével a Szeretfilm Stúdió helyi vonatkozású játék- és dokumentumfilmeket, reklámokat, táncszínházi előadásokat készít, oktatási és felzárkóztatási feladatokat lát el a fiatalok körében, továbbá fontos együttműködő partnere a VEB 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozatnak.

Ladányi János producer, rendező, operatőr, vágó

Alkotók

Buvári Lilla rendezőasszisztens
Dósay Norbert producer
Gecs Mónika line producer
Filó Márió világosító, szcenikus
Harmath Dávid kameraman, vágó
Horváth Virág dramaturg
Imre Marcell kameraman, rendezőasszisztens
Máté P. Gábor dramaturg, forgatókönyvíró, rendező
Nagy Lívia hangmérnök
Németh Csaba producer
P. Kovács Péter szobrászművész, díszlettervező
Szegedi Mátyás hangmérnök
Szelestey Bianka rendező, rendezőasszisztens
Tarnavölgyi Gábor producer, operatőr, vágó
Terner Péter hangmester

Főtámogatók

SZERETFILM STÚDIÓ EGYESÜLET , VEMÉVSZER KFT. , ECOFAMILY , MŰVÉSZETEK HÁZA VESZPRÉM , VESZPRÉM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA , INTERWORD WEB & SOCIAL

Partnerünk

TMK ALKALMI TÁRSULÁS

Partnerszervezetek

B2B Consulting Kft., Fehérlófia Waldorf Iskola, Vekkord Összművészeti Egyesület, Hangvilla Veszprém, Utas és Holdvilág Antikvárium, Veszprém Város Vegyeskara, Szaléziánum, Ittmost Egyesület, Pannon Egyetem