A SZERETFILM STÚDIÓ EGYESÜLET NYÍLT PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA - Magdolna plakátterv

A SzeretFilm Stúdió Egyesület nyílt pályázati felhívást hirdet Veszprém megyei középiskolások, művészeti középiskolások számára Magdolna plakátterv címmel a Magdolna játékfilmes projekt keretében a film plakáttervének, képeslaptervének és Blu-ray lemez borítótervének létrehozására, bemutatására.

A SZERETFILM STÚDIÓ EGYESÜLET NYÍLT PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA - Magdolna plakátterv

A pályázat célja:
A pályázat célja, hogy az alkotóművészet területén tevékenykedő megyei középiskolásoknak, középiskolai művészközösségeknek megjelenési lehetőséget, szakmai megmérettetést biztosítson, összekapcsoljon különböző művészeti területeket, megteremtve az alkotó közösségek és az alkotók több dimenzióban való kapcsolódását, ezzel is erősítve a helyi művészeti és művészetoktatási életet.
A pályázat témája:
A Magdolna című játékfilm plakátterve, képeslapterve és lemez borítóterve. A pályázni kívánók jelentkezésük után emailben kapják meg a fotókat, és a szövegeket, amelyek részbeni vagy teljes felhasználásával kell elkészíteni a három munkát. A pályázat nyertese a zsűriben közreműködő képzőművészekkel, marketing és filmes szakemberekkel egyeztetve, közösen készíti el a három végleges alkotást.
A zsűri tagjai:
Herth Viktória művészettörténész, Srágli Marietta képzőművész, Turós-Máté Kinga producer, Hamza Gergely kommunikációs menedzser, Navratil Ferenc grafikus, Buvári Tamás filmrendező
Pályázók köre:
Pályázatot nyújthat be minden Veszprém megyében élő középiskolás diák, vagy középiskolai művészeti csoport.
A pályázat kötelező elemei:
1. A pályázó aláírásával hitelesített szakmai önéletrajz, születési hely és idő, állandó/levelezési cím, e-mail cím, telefonszám.
2. A Magdolna c. játékfilm plakátterve (Méret: 70x100 cm.)
3. A Magdolna c. játékfilm képeslapterve (Méret: 105x150 mm.)
4. A Magdolna c. játékfilm Blu-ray disc borítóterve (Méret: 184x273 mm. – egyoldalas, gerinc (14mm.).)
A pályaművekről készült jó minőségű fényképeket digitális formátumban küldjék el (a hosszabbik oldal legalább 3500 pixel legyen).
A pályázat beadási határideje:
2020. július 10.

A pályázat elbírálása:
A beérkezett pályaműveket művészekből és marketing szakemberekből álló szakmai zsűri értékeli. A pályázatok elbírálása július 15-ig történik. A döntésről a pályázók értesítést kapnak az általuk megadott e-mail címre. A döntés ellen fellebbezésnek helye nincs. Amennyiben a zsűri tetszését egyik pályázat sem nyeri el, nem köteles győztest hirdetni.
A pályázat nyereménye:
1 db. digitális rajztábla. 2 db. belépőjegy a Magdolna c. játékfilm díszbemutatójára és premier partyjára. Bemutatkozási lehetőségek helyi online és élő fórumokon. Szakmai mentorálás.
A pályázattal kapcsolatban felvilágosítás:
Amint a pályázat témája pontban már szerepelt, a pályázni kívánók elektronikus úton kapják meg a film képi és szöveges dokumentumait. A pályázaton való részvétel szándékát a studio@szeretfilm.hu címen kérjük jelezni. Emailben vagy telefonon is szívesen válaszolunk a felmerülő kérdésekre.

Veszprém, 2020. június 11.
Buvári Tamás filmrendező, producer